Tarhana çorbası içerdiği besin değerleri sebebiyle aile ve toplum sağlığı için oldukça önemli bir yere sahiptir.
Özellikle kış aylarında memleketimizde de sıkça tüketilen bu tarihi lezzet beslenmemizde önemli bir yer tutmaktadır.
Pişirilme Önerisi
Tencereye 1 çorba kaşığı salça, az miktarda sıvı yağ(mevsimine göre rendelenmiş domates ve yeşil biber konulabilir) koyup hafif ateşte sıvı yapın kızarmasını bekleyin. Sonrasında bu karışımın içine 1 litre soğuk su ve 3 çorba kaşığı tarhana konulur. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5-8 dakika kaynatıp, servise hazır hale getirilir.
Damak tadınıza göre, tereyağ, tuz ve çeşitli baharatlar ilave edebilirsiniz. Afiyetle tüketin :)